Starbucks a inaugurat cea mai mare dintre cafenelele pe care le detine in Romania, in cadrul Bucuresti Mall, in urma unei investitii de peste 300.000 de euro.
Dezvoltata pe doua etaje, noua cafenea Starbucks se intinde pe o suprafata de 360 de metri patrati si are o capacitate de circa 200 de locuri. Cafeneaua este prima din Europa de Sud-Est in care a fost implementat noul concept global de design al Starbucks, „Regional Modern” – care foloseste elemente de mobilier lucrate manual in Romania, din lemn autohton.

„In cele doua saptamani de cand am deschis, avem un trafic cu 10% mai mare fata de cafeneaua anterioara (din Bucuresti Mall – n.r.). H&M isi va deschide magazinul langa noi in cateva luni, ceea ce ne va creste traficul si mai mult. Aceasta e cu siguranta una din cele mai bune locatii pe care le detinem in Romania si e cea mai mare cafenea a noastra”, a declarat pentru wall-street.ro Jim Brandon, Managing Director Marianopolous Coffee Company Romania, Grecia, Cipru si Bulgaria.

Starbucks detine in prezent opt cafenele in Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara, care sunt frecventate de circa doua milioane de consumatori. Compania isi propune sa inaugureze noi locatii anul acesta, in malluri sau in spatii stradale.

„Cand vin aici ma intalnesc cu parteneri, proprietari de spatii comerciale pentru ca e o piata atat de puternica pentru noi incat ne propunem sa investim pentru a creste”, a mai spus Brandon. „Cu siguranta vom deschide locatii noi. Nu va pot spune timingul exact, depinde de piata, de unde ne doresc consumatorii. Nu vom face compromisuri, vom intra doar in cele mai potrivite locatii”.

Potrivit acestuia, Constanta, Brasov si Iasi ar putea fi viitoarele destinatii pentru extinderea Starbucks. „Atunci cand ne uitam la o piata punem o harta pe masa si spunem «vrem sa fim in acest colt al acestei strazi». Daca acel loc nu va deveni disponibil nu vom deschide o cafenea”, explica managerul.

Fata de pietele din regiune in care Starbucks e prezenta, Romania se diferentiaza prin vanzari mari de cafea boabe, la pachet, fiind a doua piata ca marime, dupa Rusia.

Lantul de cafenele Starbucks a intrat pe piata din Romania in 2007. La nivel mondial, compania detine peste 14.000 de cafenele in America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu, America Latina si Coasta Pacifica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri