Mittal Steel a subscris jumatate din oferta pentru Romportmet

Mittal Steel Holdings a achizitionat numai jumatate din pachetul de 10% din capitalul operatorului portuar Romportmet, a anuntat in cadrul ofertei publice de preluare, pentru care a platit 7,5 milioane de lei, anunta Mediafax. Compania a cumparat 1,1 milioane de titluri, reprezentand 4,49% din capitalul Romportmet.

Proprietarul combinatului siderurgic din Galati intentiona sa cumpere 2,5 milioane de actiuni la un pret unitar de 6,65 lei. Mittal Steel Holdings detine in prezent 21,05 milioane de actiuni, reprezentand 82,9% din capitalul Romportmet, si actioneaza in mod concertat cu societatea Sidex Trading, care are o participatie de 11,49%. Astfel, Mittal Steel controleaza 94,4% din capitalul operatorului portuar. Termenul initial de expirare a ofertei publice a fost stabilit pentru 13 decembrie 2005, insa Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat prelungirea datei limita pana la 22 decembrie, inclusiv. Oferta a fost initiata in data de 22 noiembrie.

Potrivit datelor Rasdaq, Romportmet are un capital social de 2,53 milioane lei, titlurile avand o valoare nominala de 10 bani. Actiunile companiei au fost tranzactionate in ultima sedinta bursiera din 2005 la un pret de 6,65 lei. Mittal Steel a preluat in luna septembrie de la fondul de investitii Broadhurst societatea Romportmet Galati, platind pentru pachetul majoritar de actiuni la operatorul portuar suma de 47 milioane de dolari. In urma tranzactiei, Mittal Steel si-a majorat participatia detinuta la capitalul Rompormet de la 11% la 89% din capital. Mittal Steel Company este cel mai mare producator mondial de otel.

Grupul are operatiuni in 14 tari, pe patru continente. In Romania, grupul detine Mittal Steel Galati, precum si combinatele Mittal Steel Iasi, Mittal Steel Hunedoara si Mittal Steel Roman. Romportmet a fost infiintata in urma reorganizarii Navrom Galati, in martie 1991.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri