"Deoarece urmeaza sa investim in totalitate capitalul detinut de Polish Enterprise Fund VI pe parcursul anului 2011, vom incepe sa strangem fonduri pentru urmatorul nostru fond de buyout, Polish Enterprise Fund VII, la mijlocul acestui an", potrivit unui raport EI.

EI investeste in general cel putin 30-50 milioane euro in schimbul unor pachete majoritare de pana la 100% din companie. Domeniile vizate sunt retail, farma, bunuri de consum, materiale de constructii, servicii financiare etc.

Operatiunile licale ale Enterprise Investors sunt conduse de Cristian Nacu (foto), care ocupa si functia de presedinte al Asociatiei Fondurilor de Private Equity si Venture Capital din Europa de Sud-Est (SEEPEA).

Citeste si:

Compania are active doua fonduri de investitii - Polish Enterprise Fund VI si Enterprise Venture Fund I (EVF I), prin care anul trecut s-au incheiat tranzactii totalizand 142 milioane euro. In Romania, compania a investit in 2010 doar trei milioane de euro, prin EVF I, pentru Smartree Romania, de pe piata de externalizare a serviciilor de resurse umane, detinuta anterior de omul de afaceri Eric Kis. Fondul a achizitionat initial 56% din actiunile Smartree pentru a finanta dezvoltarea ulterioara a companiei, iar pana la sfarsitul anului si-a crescut cota detinuta la 100%.

In total, EI a investit pana in prezent 160 milioane euro in companii romanesti din diverse sectoare, portofoliul Enterprise Investors cuprinzand si Macon Deva, Siveco si Profi.