Crescatorii de pasari din sistemul industrial au suferit pierderi de peste 123 milioane lei (33,5 milioane euro) in ultimele trei luni ale anului trecut, determinate in principal de scaderea pretului de vanzare la carne dupa aparitia focarelor de gripa aviara. \"Situatia tehnico-financiara a sectorului avicol se inrautateste pe zi ce trece.

Producatorii avicoli solicita interventia urgenta a autoritatilor in vederea stoparii pierderilor si evitarii caderii sectorului", se arata intr-un comunicat al Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), citat de Mediafax.

Reprezentantii asociatiei solicita Ministerului Agriculturii sa ia masuri pentru protejarea productiei interne si reducerea importurilor de carne de pasare prin majorarea taxelor vamale.

Potrivit datelor UCPR, in perioada 7 octombrie-20 decembrie 2005, peste 50,4 milioane lei au reprezentat numai pierderile provocate de scaderea pretului de vanzare la carnea de pasare vanduta de abatoare. De asemenea, 22,6 milioane lei au constituit costurile suplimentare pentru stocarea carnii a carei livrare a fost intarziata, iar 17 milioane lei in urma opririi exporturilor.

UCPR include aproximativ 166 de companii cu activitati in sectorul avicol, membrii uniunii dispunand de un efectiv anual de aproximativ 170 milioane pasari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »