Piata fortei de munca a consemnat anul trecut 12 mutari importante la nivelul directorilor de resurse umane, potrivit datelor centralizate de wall-street.ro cu ajutorul HR Club, organizatia profesionistilor de resurse umane din Romania.

Printre cele mai spectaculoase schimbari de anul trecut se numara plecarea lui Florin Tataru, 32 de ani, de la producatorul de materiale de constructii Ruukki Romania la furnizorul si distribuitorul de energie electrica Enel Romania. De asemenea, Ruxandra Stoian, 42 de ani, unul din cei mai cunoscuti specialisti in resurse umane de pe piata locala, fost partener si director deservicii de consultanta in resurse umane in cadrul companiei de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers (PwC) Romania a fost numita partener in cadrul PwC Rusia.

La capitolul promovari intra si Simona Popovici, fostul director pentru Romania si Moldova al Coca Cola HBC, care a preluat functia de director of rewards al Coca – Cola Hellenic si a fost nevoita sa transfere in Grecia. Mutarea, anuntata inca din septembrie 2010, a devenit activa la inceputul acestui an.

Postul lasat vacant de Popovici a fost preluat de Simona Simion – Popescu, care anterior a coordonat activitatea de resurse umane pentru Xerox Europa Centrala si de Est, Israel si Turcia.

In ciment, Gabriel Matauan, directorul de resurse umane al producatorului de ciment Lafarge Romania, subsidiara locala a grupului francez Lafarge, a parasit organizatia in care se afla din 2004 pentru a se alatura companiei miniere Rosia Montana Gold Corporation (RMCG).

In farma, operatorul de servicii medicale Centrul Medical Unirea (CMU) a recrutat-o pe Crina Ilie pe functia de HR manager. Anterior, ea a lucrat pentru Genpact, furnizor de servicii de business si solutii tehnologice, pe pozitia de HR assistant vice president (AVP) Europe.

La inceputul anului trecut, Monica Bolocan, directorul de resurse umane al Strauss Romania (producatorul Doncafe), a fost recrutata de producatorul de bere Bergenbier pe o functie similara.

De asemenea, Dana Barbu, fostul HR manager al Provident Financial Romania, a trecut la conducerea departamentului de resurse umane al Bank of Cyprus.

Citeste mai multe in articolul publicat in suplimentul saptamanal Careers wall-street.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Studiu: 1 din 4 companii ia in calcul importul de angajati