Importatorul tiglelor metalice cu acoperire din piata naturala Final Distribution, din judetul Prahova, a inregistrat o cifra de afaceri de patru milioane de euro, in scadere cu 5% fata de 2009.
Astfel, compania a ratat tinta de crestere cu 10-15% a businessului anuntata la inceputul anului trecut.

"Chiar daca 2010 a fost in continuare un an dificil pentru piata materialelor de constructii, am reusit sa ne mentinem volumul vanzarilor pentru produsele din portofoliu la nivelul anului 2009”, spune Dan Mircescu, directorul general al Final Distribution.

Vanzarile tiglelor metalice cu acoperire de piatra naturala marca Gerard au reprezentat 65% din cifra de afaceri a companiei in 2010, membranele de protectie pentru acoperis si fundatii Delta – 21%, in vreme ce ferestrele de mansarda Keylite au contribuit cu 14%.

Final Distribution, care pana acum activa doar ca importator, a investit 500.000 de euro intr-o linie de productie de jgeaburi si burlane.

"Am realizat investitii de peste 500.000 euro, fapt care o sa se reflecte si la nivelul rezultatelor din 2011, pentru care estimam o crestere de 20% a cifrei de afaceri”, mentioneaza Mircescu.

Principalii jucatori pe piata tiglelor destinate segmentului premium sunt Final Distrbution, Decra, Metrotile si Lindab.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri