Compania de consultanta in management Ensight Management Consulting a inregistrat anul trecut afaceri de 4,7 milioane de euro, in scadere cu 20% comparativ cu rezultatul din 2009.
Compania a realizat in 2010 afaceri de 4,7 milioane de euro, iar pentru anul curent estimeaza o stagnare sau o usoara crestere, in trend cu piata de consultanta in management. “Daca piata va creste, crestem si noi si invers. In 2011 nu vad lucruri incurajatoare pentru piata, atat din partea mediului economic, cat si a celui politic", a spus Robert Maxim (foto), managing partner al companiei.

Reprezentantul Ensight a mai spus ca piata de profil s-a contractat de la nivelul de 300 de milioane de euro, in 2008 - anul de varf - la aproximativ 180-200 de milioane de euro in 2010, adica o scadere de 40-45%. Fata de 2009, anul trecut scaderea a fost de doar 20%.

El a mai mentionat ca reducerea afacerilor in valoare vine ca urmare a lipsei de lichiditati a companiilor, desi in piata exista cerere

Majoritatea clientilor firmei provin din sectoarele energie si utilitati, banci si asigurari - care genereaza impreuna o pondere de 65% din cifra de afaceri, urmate de retail si distributie, cu 18-20%.

“Primii 10 ani ne-au invatat ca principalul capital este reprezentat de increderea clientilor nostri. Pentru anul 2011ne propunem sa continuam activitatea de dezvoltare a afacerii, in special prin initierea unor noi parteneriate strategice si prin extinderea ariei de acoperire de la nivel national la nivel regional”, a adaugat Robert Maxim.

Ensight, companie infiintata in 2000 pe piata locala, s-a afiliat anul trecut la una dintre cele mai puternice retele de consultanta in management europena, Eurogroup Consulting.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri