ArcelorMittal Galati: Negocierile contractului colectiv de munca au esuat

Negocierile contractului colectiv de munca pe anul 2011 de la ArcelorMittal Galati au esuat, dupa ce marti seara sindicatele si patronatul nu au ajuns la un acord in ceea ce priveste majorarea salariilor siderurgistilor galateni, transmite Mediafax.

Solicitarea finala a sindicalistilor prezenti la negocieri a fost o crestere salariala de 15 procente pentru angajati, in vreme ce administratia combinatului siderurgic a raspuns ca o crestere mai mare de 7% din salariu nu se poate acorda, acestei cresteri urmand sa i se adauge bonusuri si pachete sociale care ar duce, teoretic, la o majorare a veniturilor salariatilor cu circa zece procente.

Liderul FSS Metarom - federatia la care sunt afiliate sindicatele de la ArcelorMittal Galati care au participat la negocieri, a declarat ca, in aceste conditii, sindicatele au trimis o notificare administratiei ArcelorMittal Galati in care este anuntat faptul ca exista premisele declansarii unui conflict de interese, notificare la care cei din conducerea companiei trebuie sa raspunda in termen de doua zile.

"In functie de raspunsul celor din conducere, sindicatele intentioneaza sa inregistreze conflictul de interese la Inspectoratul Teritorial de Munca Galati. Teoretic vorbind, ar trebui sa urmeze o incercare de mediere a conflictului. In situatia in care si aceasta va esua, atunci se poate ajunge la declansarea grevei generale pe platforma siderurgica de la Galati. Din acest punct de vedere, sindicatele au tot sprijinul nostru, al federatiei", a declarat Mircea Scantei, liderul FSS Metarom.

Reprezentantii conducerii ArcelorMittal Galati nu au transmis inca un punct de vedere oficial in legatura cu acest subiect.

La finalul anului, Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati a cumparat prin intermediul bursei de energie OPCOM, electricitate in valoare de 227,7 milioane lei (53,2 milioane euro) de la singurul ofertant, Hidroelectrica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri