Metrorex va plati pana la 51,6 milioane lei, fara TVA, pentru servicii de proiectare si consultanta tehnica, economico-financiara si juridica pentru pregatirea si derularea licitatiei pentru constructia Magistralei VII de metrou Rahova-Colentina, scrie Mediafax.
Contractul vizeaza servicii de proiectare, asistenta si consultanta pentru elaborarea si aprobarea studiului de prefezabilitate, pentru elaborarea si aprobarea criteriilor de evaluare, grilelor de punctaj, criteriilor de negociere si a modelului de contract de parteneriat public-privat, gasirea solutiei optime pentru realizarea noii linii de metrou, cu asigurarea incadrarii in timp si in buget.

Totodata, obiectivul contractului mai consta in asistenta si consultanta pe parcursul etapei de analiza si selectie a constructorului, pe parcursul etapei de negociere si pentru elaborarea si aprobarea documentelor privind modalitatea de organizare si functionare a companiei de proiect.
In acest sens, Metrorex va organiza o licitatie, ofertele urmand sa fie deschise pe 24 martie. Valoarea estimata a contractului este de 51,6 milioane lei, fara TVA, finantarea urmand a fi asigurata din surse proprii.

Criteriul de atribuire va tine cont in proportie de 70% de punctajul tehnic si 30% de pret.

Linia de metrou va avea aproximativ 25 de kilometri, 30 de statii, un depou si o parcare.

"Se estimeaza ca documentatia si indicatorii tehnico-economici ai investitiei sa fie elaborate intr-un interval de circa 9 luni. Durata estimata a contractului de consultanta este de 36 luni. Durata propusa pentru realizarea lucrarilor si punerea in functiune cu calatori a noii linii de metrou va fi de aproximativ 7-8 ani", se arata in anuntul Metrorex.

Magistrala va fi realizata pe traseul Alexandriei-Rahova-Piata Unirii-Mosilor-Colentina-Voluntari si va asigura legatura pe directia sud vest-nord est, intre zona centrala si cartierele Rahova si Obor-Colentina si prin extensiile prevazute de localitatile Bragadiru si respectiv Voluntari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri