Sindicalistii vor sa scoata politicienii din companiile de stat

Sindicatele au discutat cu FMI principiile privind privatizarea unor companii si vor cere explicit disparitia oricarui "picior de politician" din companii, pentru ca "le-au furat", a declarat Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical (BNS), scrie Mediafax.

"O sa cerem explicit disparitia oricarui picior de politician din companii, pentru ca le-au furat. De ani de zile sunt companii care trebuie privatizate, trebuie sa terminam cu minciuna arieratelor. In realitate, deficitul Romaniei este mult mai mare", a precizat Costin.

Potrivit liderului BNS, sunt o serie de companii din sectorul energetic "care zac de doi si jumatate", desi au echipe de oameni platiti sa se ocupe de privatizare. Referitor la aceasta problema, vicepresedintele BNS Ion Pisc a spus ca, in momentul actual, Romania se afla in situatia, potrivit angajamentului cu FMI, sa inchida aceste companii din sistemul energetic.

Discutiile intre sindicate si reprezentantii FMI privind procesele de privatizare vor continua saptamana viitoare.

Pe de alta parte, Dumitru Costin a spus ca saptamana viitoare, la intalnirea cu FMI, va fi reluat subiectul fondurilor structurale.

"Astazi (vineri - n.r.) am incalzit subiectele pentru discutiile de saptamana viitoare, atunci vom discuta mult mai in detaliu. Astazi s-au discutat doar principii. Pentru Romania orice suplimentare de fonduri europene este aproape inutila. Banii nu pot fi in acord, ei pot fi intr-o intelegere directa intre Romania si Comisia Europeana", a mai spus Costin.

Vicepresedintele BNS a subliniat ca este necesar sa se utilizeze fondurile structurale si ca este corect din punct de vedere al investitiilor ca Guvernul sa caute investitori astfel incat locurile de munca sa nu devina din ce in ce mai putine.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri