Conpet cumpara energie de la Robert Neagoe, acuzat in 2006 in dosarul privatizarilor

Compania Conpet Ploiesti (COTE), detinuta de Ministerul Economiei, va cumpara electricitate de 20,3 milioane lei (4,7 mil. euro) de la firma Arelco Distributie, in care este actionar Robert Marius Neagoe, fost sef al unei directii OPSPI, pus sub acuzare in 2006 in dosarul privatizarilor din energie, informeaza Mediafax.

Furnizorul de energie electrica si gaze naturale Arelco Distributie Bucuresti a castigat o licitatie deschisa organizata de Conpet la 13 decembrie, potrivit datelor Conpet.

La licitatie au fost depuse patru oferte, iar contractul nu poate fi subcontractat.

Arelco, infiintata in 2003, este controlata in proportie de 95% de Shanghai Power Company, inregistrata in Hong-Kong. Potrivit datelor Registrului Comertului, Robert Marius Neagoe are o participatie de 5% din titlurile Arelco.

Conpet are ca obiect de activitate administrarea sistemului national de transport al produselor petroliere si este controlata de Ministerul Economiei, care detine 58,7% din actiuni.

Robert Neagoe a fost pus sub acuzare in dosarul privatizarilor strategice din energie, deschis in 2006, pentru infractiuni care aduc atingere securitatii nationale. La acea data el era seful Directiei Juridice a Oficiului Participatiilor Statului si Privatizare in Industrie (OPSPI) din cadrul Ministerului Economiei si Comertului.

Neagoe a fost cercetat atunci pentru infractiunea de tradare prin trasmitere de secrete si de constituirea unui grup infractional organizat care actiona in mod coordonat pentru divulgarea unui secret economic si concurenta neloiala. Pe parcursul urmaririi penale Neagoe a fost cercetat in stare de libertate, la finalul anchetei el fiind scos de sub urmarire penala. In dosar au fost implicati mai multi ministri, consultanti si functionari ministeriali.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri