Terapia Ranbaxy estimeaza ca afacerile companiei vor creste pana in 2015 la 450-500 milioane lei, de la 350 milioane lei anul trecut, urmare a lansarii de noi produse si majorarii consumului de medicamente generice, a declarat directorul general al producatorului farma, Dragos Damian.
"Sper ca in 2015, cand piata se va ridica la trei miliarde de lei, noi sa pastram cel putin 15% din acea piata, ceea ce inseamna undeva la 450-500 milioane de lei. Este o aspiratie. Ne vom baza in special pe lansarea de produse, deoarece in lume pana in 2014 vor expira patente ale unor medicamente in valoare de 80 miliarde de euro", a spus Damian, citat de Mediafax.

Piata medicamentelor generice din Romania ar putea creste cu 35% pana in 2015, la trei miliarde de lei, de la 2,2 miliarde de lei, in 2010, pe fondul masurilor legislative de compensare a medicamentelor adoptate in 2010, datorita aparitiei de noi produse, precum si a popularizarii acestor produse, potrivit lui Damian.

Terapia Ranbaxy detine in prezent aproximativ 11-12% din piata de medicamente generice, potrivit lui Damian.

Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri estimata la 350 milioane de lei si vizeaza o crestere de 10% pentru acest an, la peste 380 milioane de lei.

"In 2010 am pus mai mult accent pe medicamentele fara prescriptie. Am lansat cele doua game de produse care completeaza faringoseptul si aspacardinul, lansam in continuare medicamente fara prescriptie medicale. Pentru acest an ne-am bugetat o crestere cu 10%, iar in ecuatia cresterii am introdus lansarea de produse noi, dar si o erodare a preturilor prin competitie. Am preferat sa pastram o crestere sustenabila si vrem ca la sfarsitul anului sa avem aceasta crestere, iar nivelul de incasare a banilor din piata sa fie mult mai bun decat anul trecut", a precizat Damian.

El a adaugat ca o companie din industria farmaceutica isi poate creste afacerile prin lansarea de produse noi pe piata, in special din segmentul produselor fara prescriptie medicala (OTC-uri).

"Sunt trei aspecte care tin de eficienta afacerii. Modelul de afaceri, ce tip de organizatie ai ca sa fie mai productiva si mai eficienta, dezvoltarea afacerii, ce produse noi, ce arii terapeutice, ce noi medicamente fara prescriptie vei aduce in portofoliu, astfel incat sa generezi cele mai bune rezultate si lantul de aprovizionare, sa poti produce, astfel incat sa poti acoperi cererea", a explicat directorul general al companiei.
In prezent, Terapia Ranbaxy detine o fabrica de medicamente generice in Cluj-Napoca.

Compania va investi 50 de milioane de dolari pentru construirea unei noi unitati de productie la fabrica din Cluj-Napoca, care va fi inaugurata in 2014 si va exporta medicamente in state din UE si din Orientul Mijlociu si Apropiat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri