Combinatele metalurgice din Romania controlate de grupul rus Mechel au produs in 2010 de aproape trei ori mai multe profile laminate comparativ cu anul 2009, pana la 164.099 de tone, in timp ce productia totala de otel, laminate si sarma a ajuns la 1,83 milioane de tone, scrie Mediafax.

"Combinatele Mechel din Romania au marit volumele de productie la produse finite (laminate la cald, sarma si produse din sarma), iar productia profilelor laminate ale Laminorul Braila a crescut de aproape trei ori. (...) Volumul productiei de otel brut la Mechel Targoviste in 2010 a atins nivelul anterior crizei, la Ductil Steel Otelu Rosu acest indicator pentru anul trecut a depasit toate indicatoarele anuale din ultimii ani", se arata intr-un comunicat al Diviziei Metalurgice Est Europene a grupului Mechel.

Productia de otel a crescut anul trecut cu 38%, la 827.371 de tone, fabricarea de laminate la cald a urcat cu 46%, la 855.760 de tone, iar volumele de sarma si produse din sarma au fost mai mari cu 38%, pana la 152.180 de tone.

"Cresterea productiei in conditiile stagnarii de pe piata interna a permis majorea cotei de export in portofoliul comenzilor, asigurand iesirea spre piete noi", se mai arata in comunicat.

Mechel estimeaza ca in primul trimestru al acestui an va incepe productia in instalatiile de turnat otel modernizate ale combinatului Otelu Rosu.

Grupul siderurgic rus Mechel a intrat pe piata romaneasca in 2002 si controleaza combinatele Mechel Campia Turzii (INSI), Mechel Targoviste (COS), Ductil Steel Otelu Rosu si Laminorul Braila.

Mechel are in Romania aproximativ 7.000 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri