Strabag va primi aproape 326 mil. lei pentru modernizarea a 3 drumuri nationale

Firma austriaca Strabag va moderniza DN 14 Sibiu - Medias - Sighisoara, in lungime de 79 de kilometri, si un tronson de kilometri din DN 15 si in altul din DN 15A in baza unor contracte de 325,8 milioane lei, fara TVA, incheiat luni cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), scrie Mediafax.

Contractul pentru modernizarea DN 14 are o valoare de 162,8 milioane lei, fara TVA, asigurati de Banca Europeana de Investitii si are o durata de proiectare si executie de 24 de luni, la care se adauga 24 de luni perioada de garantie.

"Prin modernizarea DN 14 se urmareste marirea vitezei de deplasare a soferilor, reducerea timpului petrecut in trafic, dar si crearea unor conditii de confort si siguranta pe drumurile publice", se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Lucrarile de modernizare ale DN 15 se desfasoara intre Targu Mures si Reghin (judetul Mures), pe un tronson de 52 de kilometri, iar ale DN 15 pe un tronson de 46 de kilometri, intre Reghin si Saratel. Valoarea lucrarilor este de 162,95 milioane lei, fara TVA, finantate tot de Banca Europeana de Investitii, iar durata contractului este de 24 de luni la care se adauga garantia de inca 24 de luni.

Strabag este una dintre cele mai mari companii de constructii din Europa Centrala si de Est si este prezenta in Romania din 1991, prin mai multe firme, printre care Strabag Romania, ARL Cluj, Carb Brasov si Drumco Timisoara.

Citeste si:

Valoarea lucrarilor Strabag in Romania la noua luni: 110 mil. euro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri