Dupa ce a depasit criza financiara de la sfarsitul anului 2009, cand au fost disponibilizati 800 de angajati, patronatul societatii Rulmenti SA Barlad a stabilit un plan de investitii pe urmatorii doi ani care se ridica la 11 milioane de dolari.

Pe langa achizitia a 15 utilaje noi de productie, fabrica va investi si in retehnologizare, astfel ca productia de rulmenti este preconizata sa creasca cu 40-50% in 2011.

"Exista unele sectoare unde trebuia sa investim pentru a putea face cerintelor pietei si sa livram in termen cat mai scurt marfa solicitata. Avem finantarea asigurata din partea patronatului pentru extinderea activitatii si investitii in mijloace fixe si tehnologii. In aceste conditii, vom extinde gama de productie astfel incat sa putem scoate pe piata 150 de produse noi in fiecare luna", a declarat directorul general al SC Rulmenti SA Barlad, Corneliu Pricope.

Fabrica de rulmenti din Barlad, a doua ca marime din Romania, si-a propus realizarea unei productii de 85-90 de milioane de dolari in acest an, aceeasi din anul 2008, atunci cand numarul salariatilor era cu 600 mai mare fata de cel actual.

Citeste si:

Societatea Rulmenti SA Barlad este detinuta de holdingul turc Kombassan si este a doua unitate de productie de rulmenti din tara, dupa cea de la Brasov.

Firma are un capital social de 100,2 milioane lei, divizat in 40,1 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei. Potrivit celor mai recente raportari, holdingul turc Kombassan detine 90,7% din titlurile firmei din Barlad.

Actiunile firmei sunt tranzactionate la categoria "Nelistate" a BVB. Cea mai recenta operatiune cu aceste titluri a fost efectuata luni, cand pretul a crescut cu 9,14%, la 1,91 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea firmei este de 76,6 milioane lei.