Finantarea a fost aprobata in AGEA, la propunerea Consiliului de Administratie (CA), potrivit Mediafax.

Creditul va mai putea fi folosit si la achitarea datoriilor catre bugetul de stat sau local precum si in functie de necesitatile companiei si de oportunitatile identificate pe piata.

Totodata, a fost schimbata componenta CA, prin demisia lui Samer Mohammad Saeed Araf si a lui Federico Tauber, si inlocuirea acestora cu Manfred Klepacz si Hans-Joachim Schmidt.

Citeste si:

Uzina are patru divizii de productie, respectiv aparataj electric, masini electrice rotative, transformatoare de putere si vehicule feroviare si urbane, o divizie de servicii generale, precum si fabricile Scule, Dispozitive, Verificatoare, Piese Turnate si Forjate, Reparatii si Modernizari de Masini Unelte si Instalatii Tehnologice.

Electroputere are un capital social de 33,76 milioane lei, divizat in 337,6 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Potrivit celor mai recente raportari, compania saudita Al-Arrab Contracting Company Limited detine 86,28% din titlurile Electroputere.

Ultima tranzactie cu titlurile Electroputere a avut loc vineri la un pret de 0,085 lei pe actiune, in crestere cu 0,12% fata de referinta. La aceasta cotatie capitalizarea este de 28,69 milioane lei.