Programul, care va fi finantat in parte de autoritatile locale si centrale si prin fonduri de coeziune de pana la 76 de milioane de euro de la Uniunea Europeana, vizeaza imbunatatirea calitatii apei si extinderea retelei de colectare si tratare a apelor reziduale in cinci localitati din judetul Buzau in conformitate cu legislatia europeana din domeniu, arata BERD, potrivit Mediafax.

Prin aceste investitii se va asigura accesul la surse sigure de apa si la servicii sanitare pentru peste 40% din populatia judetului Buzau.

Creditul de zece miliarde de euro este o parte a unui proiect de 200 de milioane de euro aprobat de banca pentru cofinantarea unor investitii in sectorul apelor menajere si uzate din Romania, care implica si fonduri europene de coeziune.

Citeste si:

"Subproiectul va permite imbunatatiri in protectia mediului, cresterea eficientei serviciilor de apa menajera si uzata si transferul de pregatire manageriala si comerciala pentru operatiuni cu apa menajera si uzata in localitati mai putin dezvoltate din Buzau", mentioneaza banca.

Compania de Apa Buzau asigura servici de apa potabila si uzata in majoritatea oraselor din judetul Buzau.

Proiectul prevede, printre altele, extinderea cu 23,4% a retelelor de aprovizionare cu apa din Ramnicu Sarat, Nehoiu, Pogoanele si Patarlagele, construirea a doua statii de tratare a apei in Pogoanele si Patarlagele, reabilitarea statiei de la Nehoiu, reabilitarea a 20% din reteaua de apa uzata a companiei si construirea a trei statii de tratare a apei reziduale in Nehoiu, Patarlagele si Pogoanele.