Lukoil ataca piata furnizarii de electricitate

Lukoil Energy and Gas Romania, subsidiara a grupului petrolier rus Lukoil, intra pe piata romaneasca a furnizarii de energiei electrica prin finalizarea unui grup energetic la centrala aflata pe platforma rafinariei Petrotel din Ploiesti.

"Este primul proiect al companiei Lukoil din sectorul de afaceri cu energie electrica, privind utilizarea de cocs in calitate de combustibil pentru productia de energie electrica. (...) In componenta blocului energetic intra un cazan de capacitatea 185 MW si un turbo-generator de capacitatea 30 MW", se arata intr-un comunicat al grupului, potrivit Mediafax.

La inaugurarea unitatii a participat si presedintele grupului Lukoil, Vaghit Alekperov.

Pornirea blocului energetic va permite furnizarea de electricitate si pe piata din Romania, se mentioneaza in comunicat.

Centrala termo-electrica de pe platforma rafinariei Petrotel-Lukoil asigura consumul de energie termica si electrica al societatii.

"In conformitate cu rezultatele testelor de functionare a cazanului va fi luata o hotarare privind punerea in aplicare a acestei solutii tehnice si in cadrul rafinariilor rusesti ale companiei", se mai arata in comunicat.

Grupul rus Lukoil este pe prezent pe piata petroliera romaneasca din 1998, cand a cumparat rafinaria Petrotel Ploiesti. Lukoil detine, de asemenea, depozite de carburanti si o retea de 310 benzinarii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri