Raiffeisen Bank Romania a finantat cu aproape 7 milioane de euro investitia grupului Supremia din Alba Iulia intr-o noua fabrica de ingrediente alimentare.

Valoarea totala a investitiei este de aproape 9 milioane de euro, iar compania a beneficiat si de ajutor financiar nerambursabil din fonduri europene in valoare de 1,7 milioane de euro, prin Programul National de Dezvoltare Rurala (Fondul European Agricol pentru Dezvoltarea Rurala) – masura 123.

“Fabrica de ingrediente alimentare din Alba Iulia este cel mai complex proiect pe care l-am finalizat impreuna: cea mai moderna si cea mai mare fabrica de profil din Europa de Sud-Est”, a declarat Marinel Burduja, primvicepesedinte Raiffeisen Bank Romania.

Fabrica de ingrediente alimentare a fost construita pe un teren de 50.000 de mp si este dotata cu o linie automatizata de dozare si ambalare pentru condimente si sosuri, laborator uzinal pentru probarea calitatii produselor, cea mai moderna moara criogenica din Sud-Estul Europei si un centru de cercetare-dezvoltare.

“Noua investitie duce la triplarea capacitatii noastre de productie si de depozitare si la crearea a cel putin 150 de noi locuri de munca. Prin realizarea acestor investitii importante, Supremia Grup isi va tripla cifra de afaceri in urmatorii ani si isi va asigura pozitia de lider pe piata ingredientelor alimentare din zona de SE a Europei”, a spus Levente Bara, director general Supremia Grup.

Grupul Supremia a fost infiintat in anul 2000 cu capital integral romanesc si este detinut de sotii Levente si Mihaela Bara din Alba Iulia. In prezent grupul are 170 de angajati, sediul central in Alba Iulia si puncte de lucru in Bucuresti si Bacau. Supremia are in portofoliu peste 1.200 de clienti din Romania si Europa de Est. Cifra de afaceri a grupului a fost de 24 mil. euro in 2010.

Pe segmentul corporatist, Raiffeisen Bank deserveste peste 6.800 companii avand o cifra anuala de afaceri de peste 5 milioane de euro.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Fondurile alocate Romaniei pentru PNDR si POR vor creste cu 15%