Afacerile Euroholding s-au majorat anul trecut cu 15%, la circa 75 milioane euro, in ritmul prognozat, si ar putea creste cu 5% in acest an, a declarat presedintele grupului specializat in sectorul constructiilor, Luca Serena.

"Anul trecut am reusit sa ne atingem obiectivul, dar suntem inca departe de nivelul din 2008. Semnele acestui inceput de an sunt mai bune decat cele din ianuarie 2010", a spus Luca Serena, citat de Mediafax.

Euroholding, controlat de grupul italian Industrie Maurizio Peruzzo, cuprinde companiile Euroconstruct (constructii), Europrefabricate (producator de elemente prefabricate din beton), Europroducts (productie de beton si incuietori), Eurologistica (excavari, demolari si fundatii speciale), Eurodesign (proiectare si product management), Monlandys (dezvoltator imobiliar) si IMP Romania si Netex, cu activitati in sectorul textil. La acestea se adauga compania Euroholding, care gestioneaza activitatile si strategiile firmelor din grup.

Serena a afirmat ca grupul va intra in acest an pe doua segmente noi, de productie a bazinelor de apa menajera, respectiv de realizare a tamplariei pentru usi, prin parteneriate cu doua firme italiene.

Serena este si presedintele unei asociatii care reprezinta companiile italiene in Romania, aceasta schimbandu-si denumirea din Unimpresa in Confindustria Romania.

Potrivit acestuia, firmele italiene asigura locuri de munca pentru 10% din populatia activa a Romaniei si genereaza 5% din PIB.

Intrebat care sunt cele mai mari probleme cu care se confrunta investitorii italieni in Romanie, el a afirmat ca acestea nu difera fata de cele ale intreprinzatorilor romani.

Elaborarea unui Cod al Muncii care sa permita o mai mare flexibilizare, reducerea TVA pentru anumite categorii de produse sau scutirea de TVA pentru exportatori sunt masuri care ar ajuta investitorii in aceasca perioada, a spus el.

Asociatia intreprinderilor italiene din Romania are peste 700 de asociati, cu mai mult de 130.000 de angajati.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Scaderea primei medii RCA a erodat afacerile din Romania ale Euroins