Compania Octagon Contracting & Engineering din Bucuresti, care efectueaza lucrari de constructii civile si geotehnice, a realizat o cifra de afaceri de 14,3 milioane de euro anul trecut, in crestere cu 39% fata de 2009.
Avansul afacerilor a fost determinat de noile contracte in domeniile industrial si imobiliar pe care le-a semnat compania.

“Restructurarea timpurie, inceputa inca de la finalul lui 2008, a dat roade in 2010, dupa socul primului an de criza financiara, care a afectat intreaga piata de constructii”, spune Alexandros Ignatidis, CEO-ul companie.

Octagon a castigat in 2010 un contract de cinci milioane de euro pentru executarea fundatiei primei cladiri care va fi inclusa in proiectului de birouri Hermes Business Campus, amplasat pe bulevardul Dimitrie Pompeiu (zona Pipera), din nordul Bucurestiului.

Compania a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de 43,7 milioane de lei (10,3 mil. euro), in scadere cu 27,6 % fata de valoarea de 60,4 milioane de lei (16,4 mil. euro) din 2008.

In primele sase luni din 2010, compania de constructii a avut o cifra de afaceri de 7,7 milioane de euro, fata de 3,7 milioane de euro, cat realiza in aceeasi perioada din 2009.

Octagon a fost infiintata in 2005 de grecii Alexandros Ignatiadis si Paschalis Paganias. Firma AA Estate detine 81,4% din compania de constructii, asociatii AA Estate fiind Neuron Construction, o firma inregistrata in Cipru si Alexandros Ignatiadis.

Din 2009 Octagon executa proiecte in Bulgaria si in Turcia si intentioneaza sa isi continue expansiunea in Sud - Estul Europei, dar si in Orientul Mijlociu, in tari precum Libia si Irak. In prezent compania are 130 de angajati.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri