Pharmec a trecut sub umbrela Cegedim inca din ianuarie, insa finalizarea tranzactiei va avea loc la jumatatea lui aprilie. Producatorul de software va opera ca o companie separata, managementul lui urmand a fi preluat de Cegedim Romania, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. Potrivit raportului grupului Cegedim, in care sunt anuntate rezultatele din 2010, Pharmec are o cota de 40% pe piata software-ului farmaceutic in Romania si venituri de circa 1 milion de euro.

Achizitia marcheaza intrarea Cegedim Romania pe segmentul productiei de software medical si farmaceutic, compania de cercetare operand pana acum sub forma de trei unitati de business: Cegedim Customer Information, Cegedim Relationship Management si Cegedim Strategic Data.

"Pharmec a reprezentat cea mai buna optiune pentru Cegedim, atat din punct de vedere al experientei pe piata locala, (...) cat si din cel competentei angajatilor", a declarat Petru Craciun (foto), directorul general al Cegedim Romania.

"Pluriva isi va concentra de acum actiunile in directia dezvoltarii de software de business si oferirea de servicii IT integrate, astfel incat sa-si consolideze pozitia pe piata regionala", a declarat Georgian Rosu, directorul general al Pluriva.

Citeste si:

Valoarea pietei de software farmaceutic a stagnat in 2010 la 4,5 milioane de euro, suma raportata si in 2009, potrivit unor estimari anterioare ale lui Rosu. Piata a fost afectata de problemele de lichiditati ale farmaciilor. [Citeste aici mai multe despre acest subiect].

Pharmec Healhcare Software este o fosta divizie a Pluriva, companie infiintata in 1998 sub denumirea de Montero Soft, ca furnizor de solutii si servicii informatice in farmacii, si rebranduita apoi in Pluriva. Montero Soft a fost fondata de familia Tudorache, care in prezent detine un conglomerat de afaceri grupate in cadrul M Grup. In total, M Grup cuprinde 15 afaceri distincte, printre care si distribuitorul farmaceutic Montero si lantul de farmacii Remedio (70 de unitati in prezent).

In decembrie 2010 s-a infiintat Pharmec Healthcare Software prin divizarea Pluriva, iar acum compania are 30 de angajati si peste 3.500 de clienti - farmacii si medici.

Cegedim Romania, parte a grupului francez Cegedim, este prezent pe piata locala de 15 ani, iar in 2010 a realizat venituri de 5,7 milioane de euro. Numarul angajatilor este de 70 de persoane.