Fondul de investitii Halder, parte a companiei belgiene de private equity Gimv, va prelua pachetul majoritar al producatorului german de profile din PVC Gealan, detinut de un al fond de investitii, Axa Private Equity, din Franta.

Halder a mai detinut pachetul majoritar al Gealan intre 2002 si 2004, interval in care producatorul de profile din PVC si-a majorat cifra de afaceri de la 92 milioane de euro la 143 milioane de euro.

“In urma noului parteneriat, managementul Gealan isi pastreaza actiunile, finalizarea tranzactiei fiind asteptata pana la sfarsitul primului trimestru din 2011, dupa obtinerea acordului autoritatilor antitrust", se arata intr-un comunicat al Gealan Romania, susidiara locala a Gealan.

Noul actionar al companiei germane si-a bugetat investitii de pana la 50 de milioane de euro in urmatorii ani.

Grupul Gealan a consemnat anul trecut o cifra de afaceri de circa 220 milioane de euro, in crestere cu peste 6% fata de 2009.

Reprezentantii subsidiarei locale estimau anul trecut ca va inregistra in 2010 o cifra de afaceri similara celei din 2009, de 36,3 milioane de euro, sau in usoara crestere, pe fondul dezvoltarii portofoliului de parteneri.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si