Grupul de firme Romgermed, care activeaza pe piata serviciilor medicale private, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri in crestere cu 40% fata de 2010, cand a rulat 14 milioane de euro, pe fondul extinderii retelei de laboratoare si deschiderii de centre de imagistica si dializa.

Afacerile companiei au crescut anul trecut cu 50% comparativ cu 2009.

"In domeniul sanitar criza nu s-a simtit, iar grupul medical Romgermed a cunoscut cresteri considerabile atat in 2009, cat si in 2010. Cresterea a fost realizata prin extinderea retelei de laboratoare, prin cresterea capacitatii si calitatii tehnice a aparatelor, prin cresterea numarului de analize si consultatii medicale", a declarat directorul comercial al companiei, Lucian Cretu, citat de Mediafax.

Furnizorul de servicii medicale a investit anul trecut trei milioane de euro pentru deschiderea a patru laboratoare de analize si un milion de euro a fost alocat pentru inlocuirea si modernizarea aparaturii medicale.

Citeste si:

In prezent, compania detine 14 laboratoare si patru centre medicale. Unitatile medicale deservesc zilnic aproximativ 3.500 de clienti, potrivit datelor companiei.

"Noi estimam ca Romgermed detine, in momentul de fata, 15% din piata analizelor de laborator din Romania. Prin acest pas, se urmareste atingerea unei cote de piata de 25%", potrivit companiei.

Grupul Romgermed este controlat in proportie de 95% de Dorian Sam Schwartz, iar restul de 5% este detinut de Filip Florin Schwartz.