Petrom Aviation, distribuitor de produse petroliere de aviatie controlat de OMV Petrom, are un nou director general in persoana lui Alexandru-Dan Nica, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial.

Alexandru Nica il inlocuieste pe Victor Stanescu. Schimbarea a intrat in vigoare incepand cu 17 noiembrie 2010.

In plus, alaturi de noul director general, a fost numit si un nou director operational - Dragos-Cornel Nita.

Petrom Aviation are ca activitate comertul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si gazosi si este listata la Bursa de Valori Bucuresti (simbol ROFU). Compania are ca actionar majoritar cea mai mare companie din Romania, OMV Petrom SA, care detine 95,62% din titluri, conform celei mai recente raportari, din 30 iunie 2010.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu activitati in sectoarele explorare si productie, rafinare si marketing, gaze naturale si energie. Petrom, cea mai mare companie din Romania, asigura jumatate din productia interna de gaze naturale si opereaza cea mai extinsa retea de benzinarii la nivel local (peste 540).

Grupul austriac OMV detine 51,01% din actiunile Petrom, iar Ministerul Economiei - 20% din titluri. In primele noua luni ale lui 2010, grupul Petrom a inregistrat vanzari de 13,158 miliarde lei (3,145 miliarde euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Petrom vinde 40 de zacaminte considerate neimportante