Compania americana Toro, care activeaza in productia de echipamente de intretinere a gazonului si a sistemului de irigatie, va investi aproximativ 20 de milioane de euro in constructia unei fabrici in parcul industrial Ploiesti West Park, dezvoltat de grupul belgian Alinso si de omul de afaceri Petrica Usurelu, proprietarul Piritex.

Unitatea de productie va fi construita pe un teren de 3,5 hectare, care a fost achizitionat deja de catre investitorul american.

“Romania ofera multe avantaje, datorita localizarii sale centrale, a unei bune intrastructuri a transporturilor si a accesului la resurse de productie calificate. Decizia de a investi in Romania a fost influentata pozitiv de suportul oferit de Guvernul Romaniei prin intermediul schemei de ajutor de stat aprobata de Ministerul Finantelor. De asemenea, locatia fabricii ne permite sa spijinim dezvoltarea regiunii agricole a Romaniei”, spune Judy Altmaier, vicepresedinte operatiuni in cadrul companiei americane.

Constructia fabricii va demara la inceputul anului 2011, iar debutul productiei este planificat pentru sfarsitul verii lui 2011. De indata ce va deveni operationala, fabrica de aproximativ 12,500 metri patrati va oferi aproape 100 de locuri de munca.

Fabrica va produce sisteme de micro-irigatii pentru cultivatorii de legume, terenuri agricole, livezi si podgorii in Europa de Est.

"Odata cu cererea de apa aflata in continua crestere, acest proiect de extindere reprezinta o importanta investitie strategica pentru Toro, prin crearea unui centru de productie si de export pentru produsele noastre, pentru a sprijini progresul in Europa de Est", subliniaza Altmaier.

In afara de fabrica din Romania, Toro detine unitati specializate in productia de sisteme de micro-irigatii in Roma, Australia si America de Nord.

Compania Toro are vanzari anuale de aproape 1,7 miliarde de dolari si este prezenta in 80 de state.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tesla vrea un centru de design si cercetare in China