Fratii Emil si Marius Cristescu au vandut recent grupului Knauf o fabrica de adezivi pe care o detineau in localitatea Aghiresu din Cluj, valoarea tranzactiei fiind de peste 3 milioane de euro, scrie Mediafax, citand surse din piata constructiilor.
Marius Cristescu a refuzat sa comenteze vanzarea fabricii si valoarea tranzactiei. "Nu comentam", au spus, la randul lor, reprezentantii Knauf.

La inceputul anului 2009, Bega Minerale Industriale (BMI), detinuta de fratii Cristescu (foto), a deschis la Aghiresu o unitate de productie de adezivi pentru gresie, faianta si polistiren. Fabrica are o capacitate de productie de 60.000 de tone pe an.

Portofoliul BMI inglobeaza fostele societati comerciale precum Extraceram, Exploatarea Minier Aghires, Argiref Suncuius, Bentocalcar Deva si Silicor Orsova.

Potrivit datelor disponibile pe pagina de internet a Ministerului Finantelor, Bega Minierale Industriale a incheiat anul 2008 cu afaceri de aproape 10 milioane de euro si cu pierderi nete de circa 64.000 de euro.

In anul 2009, cifra de afaceri a scazut spre 6 milioane de euro, dar compania a avut un profit net de aproximativ 26.000 de euro.

Fratii Cristescu detin, prin grupul Bega, peste 30 de firme din mai multe domenii, printre care industria chimica (Begachim, Chimforex), foraj petrolier (Foraj Sonde Craiova), comert (Bega Com), turism (Bega Turism), transport (Bega Trans Auto) si imobiliare (Bega Imobiliare).

Knauf a intrat pe piata romaneasca in 1993, ca o filiala a Knauf GmbH Austria

Infiintata in 1932, compania Knauf Westdeutsche Gipswerke, este unul din principalii producatori de materiale de constructie din Europa.

Dezvoltata ca o afacere de familie de catre fratii Alfons si Karl Knauf, firma este condusa in prezent de fiii acestora, Nicholas si Baldwin.

Grupul Knauf numara peste 100 de fabrici in Europa, Asia, Statele Unite si America de Sud, avand peste 18.000 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri