Grupul olandez Akzo Nobel, cel mai mare producator de lacuri si vopsele din lume, care a intrat pe piata locala din 2007, dupa infiintarea importatorului Akzo Nobel Coatings Romania, a inregistrat o cifra de afaceri de 14,2 milioane de lei anul trecut, in scadere cu 5% fata de 2009.
Declinul afacerilor s-a datorat majorarii TVA de la 19% la 24% operata de autoritati in vara anului trecut, care a afectat vanzarile produselor.

"Odata cu scaderea inregistrata pe piata imobiliara si pe cea a constructiilor, producatorii de vopsele au resimtit si ei o scadere a vanzarilor, cauzata in mare masura si de pierderea optimismului clientilor, in ceea ce priveste o revenire la normal a segmentului economic”, spune Marius Pintea, market manager Akzo Nobel Romania.

Reprezentantii companiei estimau la sfarsitul lunii august a anului ca trecut ca piata de vopsele premium se ridica la 15 – 20 de milioane de euro, echivalentul a 10-15% din piata de vopsele decoarative.

Pentru 2011, reprezentantii AkzoNobel Romania se asteapta ca piata vopselelor si lacurilor sa se mentina cel putin la acelasi nivel din 2010, fiind posibila si o crestere cu 4-5%.

Akzo Nobel Romania importa produsele din Marea Britanie, Polonia si Ungaria.

Cele mai cunoscute branduri cu care este prezent grupul olandez in Romania sunt Dulux (vopsea lavabila) Sadolin (lacuri pentru tratarea lemnului) si Hammerite (vopsea pentru metale).

Cei mai importanti jucatori de pe piata locala de vopsele decorative sunt Policolor, Fabryo Corporation, Deutek, Kober, Atlas Corporation si Sarcom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri