Markus Wirth, directorul general al Holcim Romania, subsidiara grupului elvetian Holcim, isi va incheia la 31 martie 2011 mandatul pe care il detine la conducerea companiei de peste 6 ani si va fi inlocuit din luna aprilie de catre Daniel Bach, care a ocupat anterior functia de vicepresedinte al subsidiarei Holcim din Filipine.

Daniel Bach (foto) este elvetian si are 47 de ani. El ocupat anterior pozitia de vicepresedinte de productie al Holcim Filipine si are o experienta de 16 ani in diverse functii operationale si de conducere in industria cimentului, in special pe pietele din Asia si Africa.

Bach s-a alaturat Grupului Holcim in 1994 ca inginer de proiect, printre functiile sale de-a lungul anilor numarandu-se si cea de director tehnic al Holcim Indonezia. El a fost responsabil pentru dezvoltarea operatiunilor Holcim in China prin pozitia sa de asistent pentru membrul din Comitetul Executiv care se ocupa de operatiunile din Asia.

Daniel Bach este doctor in energie mecanica la Institutul Tehnologic Elvetian Federal din Zurich si este absolvent al unor numeroase programe postuniversitare la prestigioase scoli de business ca INSEAD Franta si IMD Lausanne (Elvetia).

Markus Wirth va ramane in cadrul companiei in functia de presedinte al consiliului de administratie. El ocupa pozitia de presedinte al Camerei de Comert Elvetia-Romania si este membru in conducerea Consiliului Investitorilor Straini (CIS). In plus, Wirth isi va continua activitatea din conducerea CIS si ca expert in probleme de infrastructura in aceasta organizatie.

“Anii petrecuti in Romania reprezinta una dintre cele mai frumoase perioade ale carierei mele. A venit insa momentul sa predau mandatul colegului meu, Daniel Bach”, a declarat Markus Wirth.

Citeste si
Cum arata o zi din viata unui sef de multinationala. Markus Wirth, CEO Holcim Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si