Angajatii Uzinei Mecanice Sadu vor reveni la lucru, incepand de luni, activitatea de productie urmand sa fie reluata partial dupa explozia produsa la sfarsitul saptamanii trecute si soldata cu doi morti si un ranit, transmite Mediafax.
Conform directorului general al UM Sadu Gheorghe Lorin Boian, salariatii vor incepe sa onoreze comenzile pe care uzina le avea contractate din perioada anterioara producerii exploziei.

De asemenea, cei mai multi dintre salariati vor fi implicati in activitati de mentenanta, activitatea uzinei urmand sa fie reluata doar partial.

"Sunt activitati de intretinere si reparatii care se fac anual. Consideram ca putem face acest program de saptamana viitoare si de aceea de luni toata lumea vine la uzina. Avem si comenzi de onorat si va asigur eu ca nu va fi un angajat care sa nu aiba ceva de facut, chiar daca nu revenim inca la activitatea pe care am avut-o anterior”, a declarat, miercuri, Gheorghe Boian.

Activitatea la Uzina Mecanica Sadu a fost oprita complet in urma exploziei care s-a produs vinerea trecuta intr-un atelier al unitatii unde erau depozitate aproximativ doua tone de pulbere. In urma exploziei doua femei si-au pierdut viata, iar un barbat a fost grav ranit, suferind arsuri pe 40 la suta din suprafata corpului si fiind internat la Spitalul de Arsi din Capitala.

Salariatii au fost trimisi pentru o saptamana in concediu de odihna obligatoriu, initial conducerea uzinei anuntand ca unitatea va ramane inchisa pentru aproape o luna.

Cauzele exploziei de vineri nu au fost elucidate, mai multe institutii declansand anchete in acest caz.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri