Sindicalistii si conducerea CFR Marfa au semnat, marti, noul Contract Colectiv de Munca valabil pentru anul 2011, care prevede protectie pentru salariatii care urmeaza sa fie disponibilizati, prin sumele colectate din primele de vacanta la care renunta toti angajatii.
Vicepresedintele Federatiei Miscare de Locomotiva, Sala Voicu, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca marti s-a semnat noul Contract Colectiv de Munca valabil pentru anul 2011, dar nu stie daca acesta a fost inregistrat la Inspectia Muncii.

Potrivit lui Sala Voicu au fost doua puncte importante in discutia cu administratia, respectiv protectia salariatilor care urmeaza sa fie disponibilizati si pastrarea permiselor si autorizatiilor clasa a-II-a.

"Dupa inregistrarea contractelor, angajatii care vor fi disponibilizati vor primi sume de bani colectate din primele de vacanta la care salariatii renunta tocmai pentru a fi asigurata aceasta protectie", a precizat Sala Voicu.

Contractul colectiv de munca cuprinde clauze referitoare la contractul individual de munca, angajarea, conditiile de munca si salarizare ale personalului, timpul de munca si odihna, drepturile si obligatiile reciproce ale partilor in promovarea unor relatii de munca echitabile, de natura sa asigure protectia sociala a salariatilor, drepturile sindicatelor si ale reprezentantilor salariatilor, calificarea, recalificarea, pregatirea si perfectionarea profesionala, potrivit unui comunicat al administratiei.

Sindicate din sistemul feroviar amenintau, in 8 februarie, cu greva la inceputul lunii martie, dupa declansarea conflictului de interese, deoarece expirasera contractele colective de munca la toate cele trei companii, sustinand ca nu accepta diminuarea salariilor si nici disponibilizari colective.

CFR Marfa a incheiat anul 2010 cu pierderi de 354,2 milioane de lei, in crestere cu 3,5% fata de 2009, in conditiile in care a transportat un volum de marfa mai mare cu 4,1%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri