Vicepresedintele Federatiei Miscare de Locomotiva, Sala Voicu, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca marti s-a semnat noul Contract Colectiv de Munca valabil pentru anul 2011, dar nu stie daca acesta a fost inregistrat la Inspectia Muncii.

Potrivit lui Sala Voicu au fost doua puncte importante in discutia cu administratia, respectiv protectia salariatilor care urmeaza sa fie disponibilizati si pastrarea permiselor si autorizatiilor clasa a-II-a.

"Dupa inregistrarea contractelor, angajatii care vor fi disponibilizati vor primi sume de bani colectate din primele de vacanta la care salariatii renunta tocmai pentru a fi asigurata aceasta protectie", a precizat Sala Voicu.

Citeste si:

Contractul colectiv de munca cuprinde clauze referitoare la contractul individual de munca, angajarea, conditiile de munca si salarizare ale personalului, timpul de munca si odihna, drepturile si obligatiile reciproce ale partilor in promovarea unor relatii de munca echitabile, de natura sa asigure protectia sociala a salariatilor, drepturile sindicatelor si ale reprezentantilor salariatilor, calificarea, recalificarea, pregatirea si perfectionarea profesionala, potrivit unui comunicat al administratiei.

Sindicate din sistemul feroviar amenintau, in 8 februarie, cu greva la inceputul lunii martie, dupa declansarea conflictului de interese, deoarece expirasera contractele colective de munca la toate cele trei companii, sustinand ca nu accepta diminuarea salariilor si nici disponibilizari colective.

CFR Marfa a incheiat anul 2010 cu pierderi de 354,2 milioane de lei, in crestere cu 3,5% fata de 2009, in conditiile in care a transportat un volum de marfa mai mare cu 4,1%.