Administratiile porturilor Constanta si Pendik (Istanbul) au semnat joi un protocol de colaborare privind deschiderea unor linii regulate de transport marfa pe Marea Neagra, scrie Mediafax.

"Prima companie va incepe sa opereze in curand si si-au mai aratat interesul alte doua companii turcesti si una romaneasca", a declarat Anca Boagiu, ministrul Transporturilor.

Ea nu a precizat ce companie va lansa operatiuni pe linia maritima respectiva, insa a spus ca aceasta ocupa locul 7 in lume si pozitia a 4-a in zona Marii Negre.

Pe viitor, Administratia Porturilor Maritime Constanta si autoritatea similara din Portul Pendik vor face schimb de experienta in ceea ce priveste printre altele siguranta pasagerilor.

Boagiu a adaugat ca isi doreste ca Portul Constanta sa devina a doua unitate de profil din Uniunea Europeana, dupa Rotterdam.

Prezent la conferinta, ministrul turc al Transporturilor, Binali Yildirim, a spus ca Turcia este gata sa colaboreze cu partea romana si in domeniul infrastructurii. "Am constatat ca exista foarte multe lucruri pe care le putem realiza impreuna", a spus el.

Boagiu a mentionat ca in prezent se pregateste operarea unor linii de feribot, care apartin CFR Marfa.

"Ei (partea turca - n.r.) sunt deja pregatiti sa opereze. A fost o problema cu noi, pentru ca a existat o alta dificultate cu CFR Ferry-Boat, care este in subordinea CFR Marfa, dar saptamana trecuta am purtat deja discutiile cu CFR Marfa si Portul Constanta sa incepem sa pregatim zona de operare si linia de feribot sa fie deschisa", a declarat Boagiu.

Ea a evitat sa detalieze problemele CFR Ferry-Boat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Coronavirus | Retailerii cer închiderea mall-urilor și sprijin după vânzări mici
Setari Cookie-uri