Directorul general al Rosia Montana Gold Corportion, Dragos Tanase, a declarat ca principala preocupare a companiei in acest an este obtinerea avizelor necesare pentru inceperea constructiei exploatarii miniere, el exprimandu-si speranta ca acestea ar putea fi primite in urmatoarele luni, informeaza Mediafax.
"Pentru proiectele pe 2011, principala preocupare a noastra este obtinerea avizelor pentru inceperea constructiei. In momentul de fata, ne aflam in procedura de evaluare la Ministerul Mediului, speram sa finalizam aceasta procedura de evaluare si sa obtinem acordul de mediu, mai avem cateva avize pe care incercam sa le obtinem in urmatoarele luni. Dupa obtinerea avizelor principale pentru proiect vom incepe din nou achizitia de proprietati.

Am cumparat aproximativ 80 la suta din terenurile necesare proiectului. Trebuie sa demaram achizitia pentru restul de 20 la suta din proprietati. Speram sa demaram aceste achizitii undeva in urmatoarele luni dupa ce o sa obtinem avizele principale", a spus, intr-o conferinta de presa, la Alba Iulia, Dragos Tanase.

Tanase a adaugat ca in ultimul an RMGC a reusit, in pofida crizei economice si a faptului ca multe companii au trecut prin perioade de restructurare, sa creeze locuri de munca.

"In ultimul an, desi proiectul nu a pornit, am reusit sa angajam doua sute de oameni in companie. La fel, prin furnizorii nostri am demarat anumite programe, noi credem ca am creat in jur de cateva sute de locuri de munca indirecte, legate de acest proiect. Planurile pe 2011 continua sa fie ambitioase. Desi inca nu avem avizele pentru proiect, planificam in continuare sa facem angajari la RMGC pe cateva proiecte importante", a spus Tanase.

Potrivit acestuia, compania isi propune in acest an si un program ambitios de investitii in patrimoniu care ar presupune atat conservarea unor obiective, cat si reinceperea programului de cercetari arheologice, iar acestea ar putea crea noi locuri de munca.

"In mod concret, pentru 2011 vom incepe reabilitarea a doua cladiri istorice, simbolice, din Rosia Montana, Primaria si scoala veche", a afirmat Dragos Tanase.

Intrebat cand ar putea incepe proiectul minier de la Rosia Montana, Dragos Tanase a spus ca nu poate da un pronostic, insa a afirmat ca se asteapta ca procedura de evaluare sa se incheie "foarte curand".

"Nu pot sa dau un pronostic, deci nu pot sa zic cand anume vom obtine avizele, partea pozitiva este ca ne aflam in proces de evaluare, exista o serie de intrebari si de raspunsuri pe ambele parti, muncim intens in a furniza toate raspunsurile. Din punctul nostru de vedere, noi credem ca procedura poate fi incheiata foarte curand", a spus Tanase.

Compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) a bugetat in acest an cheltuieli de 101 milioane dolari canadieni (330 milioane lei), de 2,4 ori mai mari decat nivelul previzionat pentru anul trecut, de 40,9 miloane dolari canadieni
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri