Producatorul de biscuiti turc Ülker l-a numit, din februarie, in functia de director general al operatiunilor sale din Europa Centrala si de Est, inclusiv din Romania, pe Bogdan Grama, in locul lui Ender Bolat.

Ender Bolat, cel care a condus timp de patru ani operatiunile locale ale producatorului turc de dulciuri Ulker, a parasit compania, asa cum Wall-Street.ro a scris in luna decembrie a anului trecut.

"Grupul Ülker International isi reafirma planurile ambitioase de crestere a bazei regionale stabilite in Romania. Numirea unui nou lider de top in regiune este semnalul nostru de suport pentru investitiile in aceasta piata cu potential", a declarat Ertan Akis, vicepresedinte Ülker Europa & America.

Bogdan Grama si-a inceput cariera profesionala la Mixalim, in 1994, apoi in perioada 2003-2009 a ocupat diverse pozitii la Agroalim Distribution. Intre anii 2009-2011, el a detinut functia de director comercial la Dole Romania.

Ulker Grup a intrat pe piata locala in 1998 prin intermediul unui importator-distribuitor al dulciurilor in Romania. Din anul 2003 a fost infiintata compania Eurex Alimentare, detinuta integral de grupul turcesc Ulker, in 2006 fiind inaugurata fabrica din Popesti Leordeni. Compania are in prezent 280 angajati si 40 de distribuitori la nivel national.

In Romania Ulker produce si comercializeaza produsele Biskrem, Tempo, Clip, Albeni, Luna si Petit Beurre.

Grupul Ulker are 53 de fabrici in lume si aproximativ 29.500 angajati, iar in anul 2008 a avut o cifra de afaceri consolidata de 10,9 miliarde de dolari.

Sursa foto: Modern Buyer.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Fuziune de 5,2 mld. dolari pe piata dulciurilor