Baumatic, una dintre cele mai importante companii de pe piata locala de electrocasnice incorporabile, tinteste pentru acest an o dublare a cifrei de afaceri, pana la 1,2 mil. euro.
In 2010, Baumatic a raportat pentru Romania afaceri de sub un milion de euro.

Compania a incheiat un parteneriat cu Mobexpert, produsele proprii fiind expuse in magazinele din toata tara ale retailerului de mobila. De asemenea, produsele sunt distribuite si prin intermediul a peste 50 de parteneri.

Valeriu Cobaschi (foto), director general al Baumatic, mizeaza pe o cota de 20% din piata electrocasnicelor incorporabile pana in 2015.

Piata locala de electrocasnice incorporabile ar putea creste in acest an cu 1,5 milioane de euro, comparativ cu 2010, potrivit estimarilor Baumatic.

“In 2011 vom asista, pentru al doilea an consecutiv, la o crestere de 5% a pietei autohtone de electrocasnice incorporabile, aceasta putand ajunge astfel la o valoare de 31,6 milioane de euro”, a declarat Valeriu Cobaschi, subliniind ca majorarea inregistrata vine pe fondul scaderii pronuntate a pretului mediu.

Potrivit oficialului Baumatic, 2009 a fost singurul an de criza din domeniu, piata inregistrand un recul de 32% fata de anul 2008, cand a avut o valoare de 42,4 milioane de euro.

Conform estimarilor Baumatic, sectorul in care activeaza va reprezenta in acest an peste 10% din piata de electrocasnice mari, care va stagna in 2011 la nivelul anului trecut, la aproximativ 308 milioane de euro.

“Preconizam ca electrocasnicele incorporabile vor castiga treptat teren iar in urmatorii doi ani acestea vor detine un procent de 14% din totalul pietei de electrocasnice mari”, a mai adaugat Valeriu Cobaschi.

Cele mai cumparate produse built-in de pe piata locala sunt hotele, urmate de seturile de cuptor si plita dar si de masinile de spalat. Frigiderele incorporabile sunt insa achizitionate de un numar foarte scazut de cumparatori, reprezentand aproximativ 10% din piata de profil, conform estimarilor Baumatic.

Grupul Baumatic a fost infiintat in 1992 si este prezent in peste 60 de tari din Europa, Asia si Australia.

Baumatic a intrat pe piata din Romania in 2009. In 2010 compania a introdus pe plan local prima masina automata de facut inghetata, prima plita cu gaz cu Touch Control si produsele realizate din inox negru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri