Producatorul austriac de materiale de constructii Wienerberger a inregistrat anul trecut in Romania venituri de 34,8 milioane euro, in scadere usoara de la 36,3 milioane euro in 2009, din cauza conditiilor economice dificile si a reducerii semnificative a preturilor de pe piata.
Operatiunile din Romania au generat, in ultimii doi ani, 2% din veniturile totale ale grupului, care au coborat de la 1,81 miliarde euro in 2009 la 1,74 miliarde euro anul trecut, potrivit raportarilor Wienerberger, informeaza Mediafax.

"Romania s-a confruntat din nou, in 2010, cu o datorie externa ridicata si un deficit comercial mare. Incertitudinea consumatorilor si disponibilitatea limitata a creditului a condus la o noua scadere, de aproape 20%, a constructiilor rezidentiale private. Wienerberger a avut performante mai bune decat piata, dar a inregistrat profit in scadere din cauza unei reduceri semnificative a preturilor fata de anul anterior", se arata intr-un raport prezentat marti de compania austriaca.

Grupul noteaza ca evolutia pietei romanesti este greu de estimat in conditiile actuale, insa anticipeaza ca dificultatile vor persista in acest an. Totusi, pe termen mediu, Wienerberger se asteapta ca piata constructiilor rezidentiale sa recupereze.

Wienerberger opereaza in Romania din anul 1998 si detine, prin compania Wienerberger - Sisteme de Caramizi, trei fabrici, la Gura Ocnitei (Dambovita), la Sibiu si la Tritenii de Jos (Cluj). La Sibiu sunt produse si tigle din beton si ceramica pentru acoperisuri, prin alte doua companii la care grupul detine participatii, Bramac si Tondach.

Totodata, grupul austriac este prezent in Romania si prin compania Semmelrock, specializata in productia de pavele din beton, care a deschis in 2006 o unitate de productie la Bolintin-Vale.

Wienerberger si-a redus anul trecut pierderea neta la 34,9 milioane euro, de la 258,7 milioane euro in 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri