Henkel Romania a anuntat ca termen de finalizare a celei de-a treia unitati de productie pentru adezivi pe plan local in septembrie 2012. Proiectul beneficiaza de finantare europeana in valoare de aproximativ 12 mil. lei, suma destinata constructiei spatiului de productie si achizitionarii utilajelor.
Henkel a achizitionat anul trecut terenul pentru cea de-a treia fabrica de adezivi, in comuna Roznov, judetul Neamt. Unitatea de productie ocupa o suprafata de 36.000 mp si va deservi zona de est a tarii.

Henkel detine in acest moment in Romania doua unitati de productie pentru adezivi de constructii, in comuna Pantelimon si la Campia Turzii, iar valoarea totala a investitiilor in capacitati de productie depaseste 30 mil. euro.

In ceea ce priveste constructia unor unitati de productie si pentru diviziile detergenti/produse pentru curatat si produse cosmetice in Romania, Liviu Sfrija (foto), presedintele Henkel Romania, declara anul trecut, intr-un interviu Wall-Street.ro, ca astfel de fabrici exista deja in tarile vecine – Ungaria, Polonia, Ucraina – care deservesc tarile Henkel CEE, inclusiv Romania.

In 2010, compania a raportat pe plan local afaceri de aproximativ 560 mil. lei (133 mil. euro), in scadere usoara fata de 2009, cand cifra de afaceri s-a situat la nivelul de 571 mil. lei (135 mil. euro).

“Sunt in continuare increzator in perspectivele de crestere pe termen lung ale afacerii Henkel din Romania. Romania reprezinta o piata importanta pentru Henkel”, spune Liviu Sfrija.

Totodata, Henkel Romania s-a situat anul trecut in top 10 cei mai importanti investitori in media pe plan local.

La nivelul Europei Centrale si de Est, Henkel a raportat afaceri de 2,2 mld. euro.

Henkel CEE coordoneaza in prezent activitatea din 32 de tari: Austria, Albania, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Georgia, Ungaria, Kazakhstan, Kosovo, Kyrgyzstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Mongolia, Montenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Tajikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina si Uzbekistan. Compania are 9.500 de angajati.

Infiintata in 1994 ca filiala a companiei Henkel Austria (devenita in 1998 Henkel Central Eastern Europe), Henkel Romania are in prezent 490 de angajati, iar portofoliul sau cuprinde peste 30 de marci printre care Persil, Pur, Rex, Perwoll, Silan, Somat, Clin, Bref – dintre detergenti; Fa, Palette, Taft, Gliss, Schauma, Brillance, Syoss, Hattric, Vademecum dintre cosmetice; Ceresit, Thomsit, Moment, Super Attak, Loctite si Teroson – dintre adezivi si tehnologii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri