Cretu lucreaza la Avon din 1999 si a avansat rapid pana la functia de director general al Avon Romania, devenind apoi sefa operatiunilor grupului in zece tari din sud-estul Europei.

Ulterior, Cretu a preluat functia de vicepresedinte in domeniul inovatiilor in modelul de afaceri (business model innovation), in cadrul biroului din New York.

In cadrul reorganizarii, Avon repozitioneaza cele sase divizii comerciale in doua grupuri, pentru piete dezvoltate si pentru piete in dezvoltare, se arata intr-un comunicat al Avon, citat de Mediafax.

"Avon continua sa aiba oportunitati semnificative de dezvoltare, in portofoliul sau geografic", a declarat Andrea Jung, presedinte si director general al grupului.

Citeste si:

Ea a aratat ca obiectivul reorganizarii este folosirea acestor oportunitati prin reasezarea membrilor talentati din conducere si noi angajari strategice.

Profitul net al Avon Products a scazut anul trecut cu 3%, la 606,3 milioane dolari, dar vanzarile au urcat cu 6%, la 10,7 miliarde de dolari.

Grupul Avon este cel mai mare furnizor direct de produse cosmetice la nivel mondial.

Jurnalistii wall-street.ro iti recomanda articolul New York-ul, prin ochii Angelei Cretu, cel mai tanar vicepresedinte din istoria Avon