Consiliul Concurentei (CC) a decis sa nu emita obiectii privind concentrarea economica realizata prin fuziunea companiilor de pariuri sportive Bwin Interactive Entertainment si PartyGaming, prezente si pe piata romaneasca, operatiune care conduce la aparitia celui mai mare grup de gaming online din lume.

"S-a decis ca nu exista obiectiuni privind concentrarea economica, constatandu-se ca, desi operatiunea cade sub incidenta legii, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal pe piata romaneasca. Decizia se bazeaza inclusiv pe faptul ca majoritatea jucatorilor online folosesc mai mult de un site, uneori chiar simultan", au declarat agenţiei Mediafax surse din piata de profil.

Compania de pariuri sportive Bwin Interactive Entertainment AG, din Viena, si operatorul de jocuri online PartyGaming PLC, cu sediul in Gibraltar, nu detin filiale sau societati asociate in Romania, dar presteaza servicii pentru jucatori din Romania prin intermediul platformelor de jocuri online. Operatorul de jocuri online PartyGaming este listat la Bursa de Valori din Londra.

Cele doua companii au anuntat anul trecut fuziunea prin absorbtie a Bwin Interactive Entertainment de catre Party Gaming. Fuziunea celor doua companii conduce la aparitia celui mai mare grup de gaming online din lume.

Compania Bwin a fost reprezentata in fata Consiliului Concurentei de catre casa de avocatura "Bostina si Asociatii". Contactati de Mediafax, avocatii nu au comentat informatiile.

La sfarsitul anului trecut, Consiliul Concurentei a anuntat ca analizeaza operatiunea de concentrare economica realizata in urma acestei fuziuni, din punct de vedere al compatibilitatii cu un mediu concurential normal.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si