“Anul trecut am preluat 90 de proiecte, dintre care 75% vor intra in procedura de reorganizare. In total, in prezent, gestionam firme cu datorii de 800 de milioane de euro, valoarea activelor ridicandu-se la 350 de milioane de euro”, a declarat Andrei Cionca (foto), managing partner al Casei de Insolventa Transilvania (CITR).

Din datoriile de 800 de milioane de euro, practicianul in insolventa estimeaza ca vor fi recuperati circa 200 de milioane de euro in urmatorii trei ani, la care se adauga 44 de milioane de euro care au fost distribuiti creditorilor anul trecut.

“Procentul european de recuperare a datoriilor este de 20-30%. Noi dam 30%, ceea ce inseamna un procent bun, la limita maxima”, a explicat Cionca.

Citeste si:

Pe langa datoriile de 800 de milioane de euro, CITR gestioneaza si 10.000 de locuri de munca.

In ceea ce priveste activele firmelor aflate in insolventa, evaluate la 350 de milioane de euro, managerul recunoaste ca, in conditiile actuale de piata, acestea sunt imposibil de valorificat. In acest context, creditorii vor trebui sa isi asume anumite pierderi, pe primul loc in topul pierderilor situandu-se bancile, urmate de bugetul de sta si furnizori.

Compania CITR detine birouri in Bucuresti, Cluj, Alba Iulia, Arad, Brașov, Iasi, Oradea, Satu Mare, Sibiu si Timisoara, din portofoliul sau facand parte clienti precum Leonardo, Flanco, Diverta, Tiago Mall, Boom TV si Fortus Iasi.