Datoria externa a Romaniei pe termen mediu si lung a crescut, anul trecut, cu 11,9%, pana la 17,54 miliarde de euro, evolutie sustinuta de majorarea datoriei garantate de stat pentru sectorul public si de avansul imprumuturilor externe negarantate atrase de sectorul privat.

Potrivit datelor BNR, soldul datoriei publice externe a scazut de la 6,47 miliarde de euro la 6,35 miliarde de euro la finele anului trecut, in conditiile in care platile au fost de 825 de milioane de euro. In schimb, datoriile garantate de stat si cele negarantate au consemnat cresteri importante. Astfel, nivelul creditelor garantate a urcat de la 3,21 miliarde de euro la 3,66 miliarde de euro, in special pe baza majorarii imprumuturilor din sectorul public de la 2,95 la 3,45 miliarde de euro. Datoriile negarantate atrase de sectorul privat au inregistrat cea mai mare crestere, de la 5,56 miliarde de euro la 7,19 miliarde de euro. Gradul de acoperire, calculat ca raport intre rezerva oficiala a BNR si importul mediu lunar de bunuri si servicii, a crescut la 5,2 luni de importuri fata de 4,1 luni la sfarsitul anului 2003
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri