Blejnar i-a dat in judecata pe Valer Marian, Diana Severin si Vasile Lincu

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, i-a dat in judecata pe senatorul PSD Valer Marian, pe fostul director coordonator al Directiei judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Prahova Diana Severin si pe presedintele Pro Lex, Vasile Lincu, pentru afirmatii defaimatoare la adresa sa si a institutiei, scrie Mediafax.

"In cursul zilei de ieri, 1 martie 2011, am inregistrat cererile de chemare in judecata impotriva numitilor Valer Marian - senator PSD, Diana Severin - fost director coordonator al Directiei judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Prahova si Vasile Lincu, presedinte al Sindicatului Politistilor si Vamesilor - Pro Lex. Am solicitat instantei sa-i oblige pe acestia sa repare prejudiciul pe care mi l-au cauzat prin afirmatii defaimatoare la adresa mea si a institutiei pe care o conduc", se arata intr-o declaratie a presedintelui ANAF.

Potrivit presedintelui ANAF, Sorin Blejnar (foto), actiunea este de natura civila, intemeiata pe raspundere civila delictuala.

"Am solicitat despagubiri simbolice de natura materiala, in valoare de 1 leu. Totodata, tin sa mai precizez ca am ales calea actionarii in instantele civile de judecata si datorita faptului ca numitul Valer Marian beneficiaza de imunitate parlamentara, fiind senator", a mai spus Blejnar.

In ultima perioada presedintele ANAF a fost acuzat in repetate randuri atat de oameni politici din opozitie, dar si de fosti si actuali angajati din Vama ca el ar fi "regina" de pe tabla de sah a coruptiei din vami, acuzatii pe care acesta le-a respins de fiecare data.

Diana Severin a declarat, in ziua retinerii sefului Vamii Ploiesti Cornel Costea, ca presedintele ANAF, Sorin Blejnar, este regina si ca in 2009 un apropiat al acestuia i-a solicitat demisia din functia de sef al Vamii Ploiesti pentru ca nu a luat "spaga" si nu a dat mai departe.

La randul sau, senatorul Valer Marian a sustinut ca numele presedintelui ANAF apare in mai multe dosare penale, printre care unul legat de contrabanda cu motorina si unul disjuns de DNA Satu Mare "din dosarele privind contrabanda si coruptia din Vama Halmeu".

In 9 februarie, Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" a remis un comunicat in care a descris "schema logica a persoanelor implicate in sistemului piramidal": "Pionii - lucratori vamali; Caii - colectorii - sefi de tura, sefi de vama, lideri de sindicat (a se vedea ascensiunea liderilor de sindicat din vami) etc; Nebunul, sau coordonatorul, persoana indispensabila - liderul de sindicat si/sau director ANV; Tura - seful ANV si directorii directiei supraveghere vamala, proceduri, resurse umane; Regina - partidul politic, membrii importanti din partid care pot decide numirea sefului si directorilor ANV si ANAF; Regele - ?".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri