Afla care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Ziarul Financiar face o radiografie a incasarilor principalilor hotelieri de pe Valea Prahovei in primele doua luni ale anului si concluzioneaza ca turistii au lasat cu 15% mai putini bani decat in perioada similara din 2010.

Money.ro constata ca seful Oltchim, Constantin Roibu, este cel mai longeviv director al unei companii de stat din Romania. El spune ca nu stie daca va pleca de la conducerea companiei in cazul in care se va ajunge la privatizarea ei.

Preluarea UPC de catre RCS&RDS ar duce la formarea unui gigant care ar bloca piata telecom si ar genera cresteri de tarife, scrie Financiarul.

"Pretul carburantilor ar putea creste in urmatoarele zile la 6 lei, in conditiile in care majorarea de pana la 8 bani/litru, aplicata miercuri de Petrom si urmata si de ceilalti jucatori din piata, a fost cauzata exclusiv de cresterea accizei", noteaza Dailybusiness.

Curierul National arata cum se scufunda unele afaceri din cauza ca proprietarii lor nu vad cand lucrurile incep sa nu mearga si apeleaza prea tarziu la procedura insolventei.

"Un card de credit este foarte tentant, mai ales cand vrei sa-ti cumperi ceva la care visezi de mult si banca te imbie cu o perioada de gratie la care ai dobanda zero! Dincolo de atractia evidenta pentru o astfel de oferta de finantare, trebuie sa fii atent sa nu ajungi la o dobanda efectiva de 30% pentru ca nu este deloc imposibil!", scrie incont.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Revista presei: CV-urile modeste ale ministrilor din cabinetul Dancila