Retailul continua scaderea

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia celui cu autovehicule si motociclete, a scazut in ianuarie, fata de prima luna a anului 2010, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 5,7% si respectiv cu 5,6%.

"Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna ianuarie 2011, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 29,4%, datorita scaderilor inregistrate la: vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-33%), comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-28,9%) si la vanzarile de produse nealimentare (-26,5%)", se arata intr-un comunicat al INS, citat de Mediafax.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in ianuarie 2011 comparativ cu luna precedenta cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia celui cu autovehicule si motociclete, a crescut pe ansamblu cu 1,7%, datorita majorarilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+6,5%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,1%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, in magazine specializate a scazut cu 4,6%.

Scaderea de 5,7% fata de ianuarie 2010 ca serie bruta a fost determinata de reducerea comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-15,4%) si a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-7,4%). Vanzarile de produse nealimentare au crescut cu 0,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna ianuarie 2011, comparativ cu luna ianuarie 2010, a inregistrat o diminuare cu 5,6%, cauzata de scaderea comertului cu carburanti pentru autovehicule in magazine specializate (-15,4%), a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-7,9%) si vanzarilor de produse nealimentare (-0,9%).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri