Ministerul Educatiei, in parteneriat cu furnizorul de servicii IT The Red Point, firma de PR Big Media Relatii Publice si Institutul de Stiinte ale Educatiei, o instituie nationala de cercetare – dezvoltare in domeniul educatiei, a obtinut fonduri europene de 16 mil. lei (3,8 mil. euro) pentru implementarea unui proiect care prevede pregatirea a 400 de profesori pentru a deveni facilitatori educationali.

Proiectul va dura trei ani, iar implementarea lui a inceput la 1 ianuarie 2011.

Obiectivul principal este de a pregati personalul didactic in domeniul proiectarii si implementarii activitatilor de invatare permanenta in scoala, precum si dezvoltarea unor metodologii specifice de interventie, in vederea imbunatatirii ofertei de activitati extrascolare la nivelul invatamantului preuniversitar.

Activitatile din cadrul proiectului vor urmari: dezvoltarea de activitati de informare si constientizare privind necesitatea implementarii principiilor invatarii permanente in scoala; formarea şi promovarea de facilitatori de invatare permanenta – ca personal specializat pentru acest scop; dezvoltarea unor oportunitati de informare si schimb de experienta in domeniul invatarii permanente.

Proiectul face parte din Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), prin care Romania primeste, in perioada 2007 – 2013, peste 4,2 mld. euro de la Uniunea Europeana (UE) pentru pregatirea profesionala a oamenilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si