Numarul de bugetari a scazut la 1,261 milioane persoane, prin aplicarea standardelor de cost in administratie, a anuntat premierul Emil Boc.

El a aratat ca este necesar in continuare ca Romania sa aiba in fiecare domeniu atatia angajati "cat are nevoie", scrie Mediafax.

La sfarsitul anului trecut, seful Guvernului a anuntat ca numarul de bugetari a scazut la 1,27 milioane persoane, sub limita convenita cu FMI, iar procesul de restructurare va continua si in acest an, in domenii in care procedurile nu au fost inca finalizate, precum ministerele Administratiei si Finantelor.

Secretarul de stat in minister Gheorghe Gherghina declara atunci ca un numar de 2.000 angajati din structura Ministerului Finantelor vor fi disponibilizati pana in martie 2011.

Scrisoarea suplimentara convenita cu Fondul Monetar International la finalul misiunii din octombrie-noiembrie 2010 releva ca Guvernul s-a angajat ca reducerea numarului de angajati in sectorul public sa continue si in acest an, "printre altele" mentinand politica de angajare doar a unei persoane pentru sapte posturi eliberate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Liviu Dragnea anunta modificari ale legislatiei pentru zilieri