Prima rectificare a bugetului pentru acest an va fi operata cat mai rapid, pana la 15 martie, prin redimensionarea in functie de strictul necesar a unor cheltuieli aprobate de fostul Guvern "pentru satisfacerea anumitor clienti politici", a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu.

Tariceanu s-a intalnit cu ministrii responsabili cu coordonarea activitatilor economice, pentru a discuta proiectiile rectificarii bugetare si conditiile stipulate in acordul incheiat cu Fondul Monetar International.
El a amintit de necesitatea reducerii unor cheltuieli publice si a ajustarii accizelor conform cerintelor UE.
"Sigur ca aceste lucruri inseamna scumpiri pentru combustibili, de exemplu, dar, din pacate, intrarea in Uniunea Europeana presupune si niste eforturi. Trebuie sa luam aceste masuri, care vor induce anumite costuri, dar este bine ca acest lucru sa fie facut acum, astfel incat constructia bugetara sa nu mai fie modificata pe parcursul acestui an", a afirmat ieri Tariceanu. Un alt subiect discutat a fost situatia intreprinderilor de stat cu pierderi, premierul amintindu-le ministrilor ca restrictiile salariale trebuie mentinute.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Grădiniță privată: În cel mai sumbru scenariu, vom da oameni afară și închidem
Setari Cookie-uri