"In viitor vom verifica regulat evolutia costurilor fortei de munca din fiecare stat membru. Acesta va fi un element cheie al politicii economice a UE", a declarat Rehn intr-un interviu pentru cotidianul german de afaceri Handelsblatt, potrivit Mediafax.

Un document oficial al UE pregatit pentru summit-ul liderilor europeni din 11 martie, menit sa abordeze criza datoriilor de stat, arata ca evolutia costului fortei de munca si a productivitatii ar trebui sa stea la baza evaluarii progresului catre cresterea competivititatii economice.

Costurile fortei de munca ar trebui monitorizate si comparate intre statele membre, dar si cu indicatorii principalilor parteneri comerciali ai UE, potrivit documentului semnat de consilierii presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si ai presedintelui Consiului European, Herman van Rompuy.

Citeste si:

Rehn a confirmat ca politica salariala va juca un rol cheie in pactul de competivititate al zonei euro, deoarece ponderarea costurilor fortei de munca in functie de productivitate este de importanta capitala.

"Cel mai bine ar fi sa permitem, in interiorul cadrului larg al scalelor salariale colective, acorduri salariale descentralizate modelate dupa evolutia productivitatii fiecarei companii", a spus Rehn.

Austria si alte state s-au aratat rezervate cu privire la interventia unor institutii supranationale in politicile salariale.