Cifra de afaceri din industrie a crescut in luna ianuarie cu 25,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut si a fost sustinuta de avansul inregistrat de industria prelucratoare, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).
Comparativ cu luna precedenta, afacerile din industrie s-au redus cu 11%, dupa scaderi de 11,1% in industria prelucratoare si de 9% in industria extractiva.

Pe marile grupe industriale scaderi ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor de uz curent (-18,1%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-17,5%), industria bunurilor de capital (-14,6%), industria energetica (-9,4%) si industria bunurilor intermediare (-2%).

Fata de ianuarie 2010, cresterea cifrei de afaceri din industrie a fost determinata de avansul inregistrat in industria prelucratoare cu 27,4%. Industria extractiva a scazut cu 3,2%.

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele, respectiv industria bunurilor intermediare (+41,9%), industria bunurilor de capital (+28,6%), industria energetica (+26,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+12,4%) si industria bunurilor de uz curent (+4,9%).

Cifra de afaceri din industrie ofera o imagine asupra evolutiei vanzarilor, obiectivul acestui indicator fiind acela de a arata evolutia bunurilor si serviciilor destinate vanzarii.

Indicatorul reprezinta veniturile totale inregistrate de catre intreprindere in perioada de referinta, provenite atat din activitatea principala, cat si din activitatile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA, veniturile din vanzarea sau transferul de mijloace fixe si accizele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri