Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta ii cerceteaza pe ªtefan Ene, fost director general al SC Oil Terminal SA Constanta, in prezent consilier al directorului general al companiei, Iulian Octavian Natu, fost director general al SC Petrotrans SA, in prezent pensionar, Mihai Moise, reprezentant al SC NAC Industrii SRL Bucuresti si pe Marian Toma, director de productie in cadrul firmei bucurestene, informeaza DNA, intr-un comunicat.

Anchetatorii au stabilit ca, in 6 ianuarie 2011, Stefan Ene a primit de la Mihai Moise (fratele unuia dintre actionarii SC NAC Industrii SRL Bucuresti) aproximativ 43.000 de euro pentru a-si exercita influenta asupra directorului general al SC Oil Terminal SA Constanta si pentru a-l determina sa aprobe incheierea unui contract prin care compania salivreze catre firma bucuresteana reziduuri petroliere in conditii avantajoase de pret, cantitate si ritmicitate.

Cei aproximativ 43.000 de euro reprezinta o prima transa (in cuantum de aproximativ 80%) din suma totala de aproximativ 50.000 euro convenita cu Stefan Ene, diferenta urmand a fi remisa la o data ulterioara, potrivit DNA.

Legatura dintre Ene si Moise a fost mijlocita de catre Octavian Iulian Natu si Marian Toma, care aveau o relatie apropiata cu Ene Stefan.

SC Nac Industrii SRL Bucuresti are ca principal obiect de activitate transformarea reziduurilor petroliere in combustibili lichizi in urma unor procese tehnologice.

Cei patru au fost retinuti pentru 24 de ore, luni, dupa ce li s-au adus la cunostinta acuzatiile. Ei vor fi prezentati, marti, Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.